Klantendienst vacatures

Ben jij op zoek naar klantendienst vacatures? Werk je graag met mensen en krijg jij energie van klanten helpen? Dan zijn onze vacatures echt iets voor jou. Solliciteer vandaag nog op één van onze vacatures en ga aan de slag voor mooie opdrachtgevers. Meer informatie? Lees dan snel verder!

Zit er een klantendienst vacature tussen voor jou?

Ben jij een young of ervaren professional die een nieuwe ervaring zoekt? Bij Teleperformance hebben we customer service vacatures die je carrière een impuls geven. Onze rollen zijn divers, dynamisch en uitdagend dus solliciteer vandaag nog op de klantendienst vacature die jou op het lijf geschreven is.

klantendienst vacatures
klantendienst back office medewerker

Wat doet een klantendienstmedewerker?

Een customer service medewerker speelt een cruciale rol in een organisatie. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor klanten, wat betekent dat je hun ervaring met een bedrijf direct beïnvloedt. Je dagelijkse taken variëren van het beantwoorden van telefoontjes en e-mails, het oplossen van problemen, administratieve taken, het geven van productinformatie tot het beheren van klantaccounts. Je onderhoud telefonische en schriftelijke klantencontacten en je biedt een luisterend oor en zorgt voor doeltreffende oplossingen die bijdragen aan een hoge klanttevredenheid.

Vaardigheden die je nodig hebt voor deze job

Een customer service  medewerker moet verschillende functie-gerelateerde vaardigheden bezitten. Je communicatieve vaardigheden, empathisch vermogen, flexibiliteit en talenkennis is nice to have maar geen must voor een succesvolle carrière in de klantenservice. Laten we eens kijken naar elk van deze vaardigheden.

Communicatieve vaardigheden

In een klantgerichte rol als deze, zijn communicatieve vaardigheden essentieel. Tijdens het opnemen van een telefoontje, het beantwoorden van een e-mail of het chatten met een klant via sociale media of andere wegen, is het vermogen om duidelijk en effectief te communiceren van groot belang. Je moet complexe informatie kunnen uitleggen in eenvoudige bewoordingen en tegelijkertijd een vriendelijke en professionele toon behouden.

Empathisch vermogen

Empathie is de sleutel tot het opbouwen van sterke relaties met klanten. Een callcenter medewerker is daarom ook empatisch ingesteld. Als call center medewerker moet je je kunnen inleven in de situatie van de klant, hun frustraties begrijpen en sympathie tonen. Je doel is niet alleen om hun problemen op te lossen, maar ook om te zorgen dat ze zich gehoord en gewaardeerd voelen.

Flexibiliteit

Flexibiliteit is een andere belangrijke eigenschap voor deze rol. De klantendienst is een dynamische omgeving, met voortdurende veranderingen in klantvragen en bedrijfsprocessen. Je moet in staat zijn om je snel aan te passen, prioriteiten te stellen en doeltreffend te handelen onder druk.

Talenkennis

Kennis van verschillende talen is een fijn pluspunt in deze functie. In een meertalig land als België is het belangrijk dat je vloeiend Nederlands en Frans spreekt. Ook de Engelse taal is nice to have in deze functie. Op deze manier kun je zo veel mogelijk klanten helpen in de taal waar zowel jij als de klant zich prettig in voelt.

vacature klantendienst

Tal van doorgroeimogelijkheden

Bij Teleperformance geloven we in het potentieel van al onze werknemers. Daarom bieden we tal van doorgroeimogelijkheden voor onze klantendienst medewerkers. Heb je ambities om teamleider te worden, wil je specialiseren in een bepaald productgebied, of wil je jouw vaardigheden verder ontwikkelen in een andere rol binnen de klantenservice, bijvoorbeeld als administratief medewerker? Dat moedigen wij aan! Wij staan klaar om je te ondersteunen in je carrièredoelen. Wist je bijvoorbeeld dat onze Franse CEO is begonnen als klantendienst medewerker?

Wat bieden we jou nog meer?

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers met plezier naar hun werk gaan. Naast tal van doorgroeimogelijkheden en een uitdagende job, biedt Teleperformance haar werknemers nog meer extralegale voordelen. Hieronder worden een aantal van deze voordelen met je gedeeld.

TP Discount

Wanneer je deel uitmaakt van het TP team, geniet je van diverse kortingen op een reeks producten en diensten. We geloven in het geven van extra voordelen aan onze medewerkers, daarom zijn we een samenwerking aangegaan met Benefits at Work. Dit platform regelt exclusieve kortingen bij tal van merken, speciaal voor ons team. Of je nu geïnteresseerd bent in mode, elektronica, lekker eten of korting op cadeaubonnen, het is allemaal binnen handbereik. Enkele van de merken waar je kortingen op kunt verwachten, zijn onder andere Samsung, Zalando, bol.com, Adidas, CenterParcs, ICI PARIS XL en nog veel meer.

TP Fun

Een plezierige werkplek omvat ook leuke activiteiten. Bij Teleperformance begrijpen we dat voortdurende inspanning balans behoeft, en daarom creëren we momenten voor ontspanning en gezelligheid samen met jouw collega’s. We hechten enorm veel belang aan teambuilding en brengen dit graag in de praktijk. Bingo-avonden, barbecuefeesten en allerlei vieringen, het wordt allemaal geregeld door ons toegewijde TP Fun-team.

Teleperformance Antwerpen

Met meer dan 410.000 medewerkers die samen meer dan 300 talen spreken is Teleperformance een internationaal bedrijf met vestigingen in veel landen, waaronder België. Eind 2021 is een hypermodern kantoor in Antwerpen geopend. Dagelijks werken hier allerlei verschillende teams met dezelfde missie. Het is de assertiviteit van de Antwerpenaren die naadloos bij Teleperformance aansluit en ons naar deze stad heeft gebracht. Ben je benieuwd naar ons kantoor in hartje Antwerpen? Kom dan gauw een kijkje nemen. We verwelkomen je graag.

Vestiging Antwerpen

Borsbeeksebrug 30 2600 Antwerpen-Berchem

Veelgestelde vragen

Is ervaring in de klantendienst noodzakelijk?

Is ervaring in de klantendienst noodzakelijk?

Ervaring is vaak een pluspunt, maar niet altijd noodzakelijk. Bij Teleperformance bieden we training en begeleiding aan voor nieuwe medewerkers zonder ervaring.

Heb ik een specifieke opleiding nodig voor een baan in de klantendienst?

Heb ik een specifieke opleiding nodig voor een baan in de klantendienst?

Hoewel een specifieke opleiding niet altijd vereist is, kan een achtergrond in communicatie, klantenservice, of een gerelateerd vakgebied voordelig zijn. Veel bedrijven bieden interne training aan voor nieuwe medewerkers.

Wat zijn de voordelen van werken in de klantendienst?

Wat zijn de voordelen van werken in de klantendienst?

Werken in de klantendienst biedt diverse voordelen zoals de mogelijkheid om je communicatievaardigheden te verbeteren, ervaring op te doen in probleemoplossing, en te werken in een dynamische en klantgerichte omgeving.

Hoe ziet een typische werkdag van een klantendienstmedewerker eruit?

Hoe ziet een typische werkdag van een klantendienstmedewerker eruit?

Een typische werkdag omvat het beantwoorden van inkomende klantvragen via verschillende kanalen, het oplossen van problemen, het bijwerken van klantgegevens in het systeem, en het samenwerken met andere afdelingen om complexe problemen op te lossen.

Moet ik ook ’s avonds en in het weekend werken?

Moet ik ook ’s avonds en in het weekend werken?

Bij veel van onze vacatures is beschikbaarheid in de avond en in het weekend vereist. In de vacaturetekst staat vaak vermeld op welke dagen en tussen welke tijden het klantcontact plaatsvindt. Staat deze informatie er niet bij? Neem dan contact op met ons recruitmentteam via e-mail: recruitment@be.teleperformance.com.

Moet ik ook tijdens de feestdagen werken?

Moet ik ook tijdens de feestdagen werken?

Het kan voorkomen dat je ook tijdens feestdagen moet werken. De recruiter zal tijdens het gesprek uitleggen hoe dit geregeld is voor de specifieke vacature waarop je hebt gesolliciteerd.

Kan ik parttime werken?

Kan ik parttime werken?

Bij de meeste vacatures is parttime werken mogelijk. Het aantal beschikbare uren staat bovenaan de vacature vermeld. In het vacatureoverzicht kun je eenvoudig zoeken naar parttime vacatures door het gewenste aantal uren aan te geven. 

Via welke kanalen werk je bij de klantenservice?

Via welke kanalen werk je bij de klantenservice?

Bij de klantenservice werk je via verschillende kanalen zoals telefoon, e-mail, chat en sociale media. Dit hangt af van de opdrachtgever en hun specifieke behoeften.

Is deze job iets voor jou?

Ben je een natuurlijke communicator, vol met empathie en enorm flexibel? Dan pas je uitstekend bij Teleperformance als customer service medewerker. Bovendien biedt de customer service rol je de mogelijkheid om dagelijks impact te maken die klant verwachtingen overtreft, terwijl je ook je professionele vaardigheden ontwikkelt en doorgroeit binnen onze organisatie. Solliciteer vandaag nog en ga op korte termijn aan de slag als administratief klantendienst medewerker. Wordt jij onze nieuwe customer sevice specialist? Tot snel!

shutterstock_1978783412