Thuiswerken als call agent? Dat kan!

Teleperformance Benelux heeft zeven kantoren waar medewerkers samenkomen. Daarnaast zijn we op heel wat andere plaatsen actief: in de huizen van onze medewerkers. Thuiswerken is immers al jarenlang heel normaal bij ons.

De thuiswerkers van Teleperformance bieden elke klant een luisterend oor. Dat mag je letterlijk nemen, maar ook figuurlijk. Naast telefonische ondersteuning bieden we namelijk ook chat- en mailsupport.

De ervaring leert ons dat onze medewerkers de betere werk-privébalans en de uitgespaarde reistijd erg fijn vinden. En als een call agent zich goed voelt, merkt ook de klant dat.

Thuiswerk bij Teleperformance

Ook van thuis uit kan je heel veel nuttige dingen doen, zoals passende technische oplossingen bieden en zorgen voor tevreden klanten.

Als call agent in een contactcenter beantwoord je vragen via telefoon, mail, chat of Messenger. Bij thuiswerk is dat net hetzelfde. Of misschien ben jij wel een creatief genie op social media? Teleperformance is zo’n contactcenter waar méér gebeurt dan alleen maar telefoontjes beantwoorden.

De voordelen van thuiswerken

  • Je krijgt een headset van ons in bruikleen – tenzij je via chat gaat ondersteunen. Heb je geen computer, dan zorgen wij daarvoor.

 

  • Geen reistijd betekent dat je veel meer vrije tijd overhoudt. Ideaal voor wie studeert, sport, vrijwilligerswerk doet, een gezin heeft of simpelweg verzot is op Netflix.

 

  • Nog zo’n voordeel is dat je geen reiskosten maakt. Bovendien hoef je niet langer door de regen naar het station of sta je niet meer vast in de file op weg naar het werk.
  • Maximaal werkcomfort. Wij regelen de hardware, jij kiest het bureau en de stoel zodat je zo comfortabel mogelijk zit.

 

  • De thuiswerkvergoeding dekt de kosten die je maakt voor de internetverbinding en de elektriciteit.

 

Bekijk onze thuiswerkvacatures

Wanneer kom je in aanmerking?

Wat de reden ook is dat je thuiswerkvacatures bekijkt, we juichen jouw wens om thuis te werken alleen maar toe. We stellen dan ook weinig eisen. Eén daarvan is dat je een afgesloten ruimte hebt waar je ongestoord kunt werken. Daarnaast is het belangrijk dat je in België woont.

Wel kan het zijn dat we je voor de opleiding vragen om naar het dichtstbijzijnde Teleperformance-kantoor te komen. Deze volledig betaalde training brengt je vaardigheden bij waar je de rest van je leven van profiteert.

Wij werken o.a. voor:

De perfecte call agent

Als call agent bij Teleperformance verzorg je het klantcontact voor bekende merken. Je vertegenwoordigt bedrijven als Ziggo of Samsung. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat klanten een positief gevoel aan elk gesprek overhouden. Je hebt inlevingsvermogen, bent flexibel en hebt een positieve ingesteldheid. Jij denkt niet in problemen, maar in oplossingen.

Beschrijven we jou hier tot in de puntjes?

Bekijk dan ons aanbod aan thuiswerkvacatures en solliciteer meteen.

Waar maak jij het verschil bij Teleperformance?

Customer Service

Client operations

Learning & Development

Recruitment

Work Force Management