Een interview met Tele2

Teamleider in telecom en sales

Bij Teleperformance werk je in een grote, internationale organisatie met een familiaire uitstraling. Wij werken elke dag hard om de beste service te leveren in een goede werksfeer. Daarbij zijn onze teamleiders een belangrijk onderdeel van onze klantcontactteams. Als teamleider ben je de steun en toeverlaat van onze agents (ofwel advisors) op de werkvloer. Je werkt samen aan de te behalen doelen.

In dit interview geven we je een kijkje in de keuken. Benieuwd wat een teamleider in de telecom en sales doet? Steven en Peter zijn (oud-)teamleiders bij Tele2 en vertellen hoe zij bij Teleperformance terecht zijn gekomen, wat hen aanspreekt aan het bedrijf en hoe zij en hun team happy blijven.

De begeleiding van het salesteam

Bij Tele2 is elke teamleider verbonden aan een eigen team van ongeveer 18 adviseurs. Elk team houdt zich bezig met drie inbound skills: acquisitie, nieuwe klanten en safe tasks. Daarnaast is een klein gedeelte van de gesprekken outbound. Om de positieve sfeer binnen het salesteam optimaal te houden, werkt het hele team op kantoor. Gezellig dus!

Van agent naar teamleider in telecom

Peter is intussen 5 jaar actief als teamleider bij deze telecomspeler.Na zijn studie begon hij als adviseur voor Tele2 bij Teleperformance. Na anderhalf jaar werd hij gevraagd om nieuwe medewerkers op te leiden. Uiteindelijk groeide hij door tot zijn huidige functie als teamleider. Veel mensen groeien door bij Tele2. Momenteel zijn vijf van de zeven teamleiders op de werkvloer doorgegroeid vanuit de rol als adviseur.

tp_sv_mark_001
ierlandlaan-zoetermeerkopie

Ook Steven is het perfecte voorbeeld van de doorgroeimogelijkheden binnen Teleperformance. Maar liefst vijftien jaar geleden begon Steven als advisor tijdens zijn studie. Vervolgens groeide hij door naar een administratieve functie. Na ongeveer twee jaar werken werd Steven teamleider bij Ziggo. Nog eens zes jaar later stapte hij over naar sales bij Tele2. Inmiddels is hij actief als  ik businessunitmanager bij Tele2. Zo begeleidt en coacht hij teamleiders. 

Daarnaast is Steven bezig met procesverbeteringen. Zo verbeteren we de huidige processen, zodat er in de toekomst steeds meer tijd vrijkomt voor coachingsessies en resultaatgericht werken.

Welke kwaliteiten heeft een goede teamleider?

Volgens Steven en Peter is een teamleider bij Tele2 iemand met doorzettingsvermogen. Geen dag is hetzelfde. Je moet erg flexibel zijn en de planning los kunnen laten. Daar moet je wel mee om kunnen gaan. Omdat er bij Tele2 gefocust wordt op sales, is het erg belangrijk om het team goed te inspireren. Deze salesgedreven teamleiders werken met ambitieuze targets. Om te zorgen dat het team goed presteert, komt een inspirerend en bruisend karakter van pas.

Je bent veel bezig met zowel je eigen ontwikkeling als dat van jouw team, wat heel leerzaam is.
Peter Teamleider Tele2

Waar leer je het meest van als teamleider bij Tele2?

Als teamleider leer je je team te motiveren en voor hen te vechten, in plaats van te delegeren. Je bent veel bezig met zowel je eigen ontwikkeling als dat van jouw team, wat heel leerzaam is. Zo leer je bijvoorbeeld veel over het gedrag van verschillende mensen, maar ook over groepsdynamiek.

Het contact met je team is een groot onderdeel van jouw werk. Als teamleider ben je voor 80% bezig met de contactmomenten naar adviseurs toe. De overige 20% van je tijd besteed je aan administratie. Denk bijvoorbeeld aan urenadministratie, provisies, reiskostenvergoedingen en het bijhouden van prestaties door middel van kritieke prestatie-indicatoren (KPI’s).

tp_sv_karlijn_001
amc_vodafonneziggo_001

Waarom kiezen voor Teleperformance?

Teleperformance is een jong en dynamisch bedrijf.Je merkt dat teamleiders zeggen dat zij hun collega’s het allerbelangrijkste vinden. Dit zorgt voor een speelse manier van samenwerken. Peter voegt eraan toe dat ook de flexibiliteit bij Teleperformance prettig werkt. We krijgen erg veel vrijheid en er is ruimte voor eigen inbreng. Dit zorgt ervoor dat je kunt blijven ontwikkelen. Hij staat zelf niet graag stil, dus wil hij in de toekomst steeds meer taken oppakken en de lijn naar boven doorzetten. Die kansen krijgt Peter dan ook bij Teleperformance.

Teamleider-jobs bij Teleperformance

Binnen Teleperformance zijn er talloze mogelijkheden om teamleider te worden, in sales of telecom en binnen verschillende projecten. Wil jij binnenkort aan de slag gaan in een jong en dynamisch bedrijf? Bekijk onze openstaande vacatures en wie weet is er een match!

Meer over het werk van teamleider